Vormen van hulpverlening

Bij rampen, calamiteiten zijn ze niet weg te denken: de vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis. Ook de vakantieweken voor chronisch zieken en gehandicapten met het bekende Rode Kruis schip, de Henry Dunant, zijn bij velen bekend. Maar het Rode Kruis doet veel meer! De lokale afdelingen van de het Nederlandse Rode Kruis zijn in de eigen regio actief bij het bieden van diverse vormen van hulpverlening.

Wat doet de afdeling Nijmegen?

Vrijwilligers van de afdeling Nijmegen van het Rode Kruis verzorgen jaarlijks de eerste hulpverlening bij grote en kleine privé- en publieksevenementen, zoals de Vierdaagsefeesten, Zevenheuvelenloop, Marikenloop, voetbalwedstrijden van NEC en dance-events.
Daarnaast heeft de afdeling Nijmegen veel sociale projecten. Voor ouderen en/of mensen die in een sociaal isolement dreigen te raken is een telefooncirkel opgezet die eveneens wordt verzorgd door vrijwilligers. Vrijwillige chauffeurs zorgen voor het vervoer van hulpbehoevende mensen naar Rode Kruis vakantieprojecten of activiteiten. In samenwerking met studenten wordt jaarlijks een Sinterklaasfeest georganiseerd voor kinderen van gezinnen voor wie dit anders financieel niet mogelijk zou zijn.

Meer informatie over de diverse vormen van hulpverlening vindt u in onderstaand submenu. Voor vragen kunt u altijd mailen naar: hulpverlening@rodekruisnijmegen.nl

Hulpverlening

Hulpverlening

Hulpverlening