Eerste Hulp ondersteuning evenementen

Organisatoren van een evenement, sportwedstrijd, muziekfestival etc. willen natuurlijk dat alles succesvol en veilig verloopt. Vergunningverleners stellen de aanwezigheid van professionele Eerste Hulp verleners als voorwaarde wanneer een groot aantal bezoekers of deelnemers wordt verwacht.
Het Rode Kruis Afdeling Nijmegen e.o. is niet alleen gespecialiseerd in het verlenen van Eerste Hulp, maar weet ook precies welke risico’s zich kunnen voordoen tijdens een evenement. Bij een groot sportevenement zoals de Zevenheuvelenloop, kunnen onder andere sportblessures en uitputtingsverschijnselen worden verwacht. Een voetbalwedstrijd kan gewonde supporters opleveren. Bij een motorcross kan iemand een shock oplopen door een val waarbij hij het stuur in zijn buik heeft gekregen. Daarom is het belangrijk om vooraf het risicoprofiel van een evenement te bepalen.
De Eerste Hulp verleners van het Rode Kruis zijn getraind om de signalen te herkennen en daarop de juiste actie te ondernemen. Dat kan variëren van het aanleggen van een drukverband bij een gekneusde enkel tot het onmiddellijk alarmeren van professionele hulp.

Advies

Goede Eerste Hulpverlening gaat verder dan alleen het verlenen van Eerste Hulp. Ook de logistiek is belangrijk bij een evenement. Hoe snel kunnen slachtoffers van de ongevalplek af? Hoe staat het met de communicatiemiddelen, de toegangswegen, de bereikbaarheid van de hulpposten? Niet alleen het slachtoffer maar ook diens teamleden of familie moeten worden opgevangen.
Omdat het Rode Kruis veel samenwerkt met andere hulpdiensten zoals de ambulancedienst en politie, wordt bij alarmering van deze diensten ook de communicatie daarop afgestemd. Professionele hulpverleners communiceren volgens een vast stramien. De Eerste Hulpverleners van het Rode Kruis worden daarom ook getraind om de overdracht zo snel en zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Mede door deze uitgebreide ervaring, kan het Rode Kruis voorafgaand aan het evenement worden ingeschakeld door de organisatie voor advies en begeleiding bij de organisatie van de juiste Eerste Hulpondersteuning bij uw evenement.

Materiaal

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Nijmegen heeft de beschikking over een ruime hoeveelheid modern en goed onderhouden professioneel materiaal zoals een aantal Automatische Externe Defibrillators (AED), en twee Personeel Ambulance Materiaal wagens (PAM’s) en een Mobiele Eerste Hulp Unit. De PAM’s kunnen worden ingezet als bezemwagen, voor het vervoer van onze hulpverleners of als logistiek voertuig voor het vervoeren van materiaal. De Mobiele EHBO Unit beschikt over alle materialen die nodig zijn voor Eerste Hulp, een behandelruimte en een mogelijkheid om gebruikt te worden als verbindingspost.

Kosten

De kosten voor de ondersteuning door het Rode Kruis Nijmegen zijn afhankelijk van het aantal vrijwilligers, de gevraagde uren, het risicoprofiel van het evenement en het in te zetten materiaal. Omdat wij werken met vrijwilligers zijn de kosten aanmerkelijk lager dan de kosten die worden berekend door een commerciële organisatie. Door te kiezen voor het Rode Kruis bent u niet alleen verzekerd van een goede en professionele Eerste Hulpverlening maar steunt u bovendien de goede doelen van het Rode Kruis.

Hulpverlening aanvragen

Heeft u Eerste Hulpverlening nodig voor uw evenement? Wilt u meer informatie of advies?
Klik dan hieronder voor het aanvraagformulier.

Aanvragen

Eerste hulpverlening

Eerste hulpverlening