Hoe kunt u helpen?

Bij rampen, calamiteiten zijn ze niet weg te denken: de vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis. Ook de vakantieweken voor chronisch zieken en gehandicapten met het bekende Rode Kruis schip, de Henry Dunant, zijn bij velen bekend. Maar het Rode Kruis doet veel meer! De lokale afdelingen van de het Nederlandse Rode Kruis zijn in de eigen regio actief bij het bieden van diverse vormen van hulpverlening.

Wat doet de afdeling Nijmegen?

Vrijwilligers van de afdeling Nijmegen van het Rode Kruis verzorgen jaarlijks de eerste hulpverlening bij grote en kleine privé- en publieksevenementen, zoals de Vierdaagsefeesten, Zevenheuvelenloop, Marikenloop, voetbalwedstrijden van NEC en dance-events.
Daarnaast heeft de afdeling Nijmegen veel sociale projecten. Voor ouderen en/of mensen die in een sociaal isolement dreigen te raken is een telefooncirkel opgezet die eveneens wordt verzorgd door vrijwilligers. Vrijwillige chauffeurs zorgen voor het vervoer van hulpbehoevende mensen naar Rode Kruis vakantieprojecten of activiteiten. In samenwerking met studenten wordt jaarlijks een Sinterklaasfeest georganiseerd voor kinderen van gezinnen voor wie dit anders financieel niet mogelijk zou zijn.

De afdeling Nijmegen is de enige afdeling van het Rode Kruis in Nederland dat volledig op vrijwilligers draait. Om ons werk te kunnen blijven doen zijn wij afhankelijk van sponsors en donateurs. Voor bedrijven en particulieren zijn er verschillende mogelijkheden om ons te steunen.

Wat doen wij voor u?

Sponsors/donateurs worden met naam en logo gepresenteerd op de website van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Nijmegen: www.rodekruisnijmegen.nl. Tijdens evenementen worden sponsors uitdrukkelijk vermeld en/of in beeld gebracht. Ook kunnen er afspraken worden gemaakt om, in ruil voor sponsoring, de eerste hulpverlening te verzorgen op uw eigen event.
Bij sponsoring wordt meestal direct aan geld gedacht. Ook ondersteuning in kennis, expertise en management, goederen en diensten in natura zijn welkom. Donateurs schenken maandelijks een vast bedrag.

Waarom?

Als sponsors /donateur van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Nijmegen ondersteunt u niet alleen een bijzonder goed doel maar kunt u zich in uw eigen regio profileren als een organisatie met een sociaal gezicht. Voor lokale ondernemers is dit extra aantrekkelijk omdat de vrijwilligers van het Rode Kruis bij grote evenementen altijd opvallend aanwezig zijn in de stad.

Meer informatie over mogelijkheden sponsoring / donatie

Onze bestuursvoorzitter Harrie Rombout vertelt u graag meer. Hij is te bereiken via: h.rombout@rodekruisnijmegen.nl

Sponsoring