Vrijwilliger worden

Er zijn meerdere mogelijkheden om vrijwilliger te worden bij het Rode Kruis afdeling Nijmegen e.o. Om als vrijwilliger te kunnen worden ingezet moet je wel in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma van het Oranje of Rode Kruis of bereid zijn een EHBO-diploma te behalen. Alleen als collectant heeft u geen EHBO-diploma nodig.
In het menu vindt u de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij de afdeling Nijmegen e.o. met daarbij de informatie over de vereisten waaraan u moet voldoen om dit soort vrijwilligerswerk te kunnen verrichten. Wilt u zich op meerdere vlakken inzetten, dan kunt u dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Iedereen die zich aanmeldt als vrijwilliger, wordt u eerst uitgenodigd voor een intakegesprek.

Vrijwilliger worden maar eerst EHBO-cursus volgen

Wil je vrijwilliger worden maar heb je geen (geldig) EHBO-diploma? Dan moet je eerst een EHBO-cursus volgen bij het Rode Kruis Nijmegen. Vrijwilligers kunnen al tijdens de cursus stagelopen in de hulpverlening bij evenementen. Kennismaken met het werk op locatie is erg belangrijk.

Eigenschappen van een vrijwilliger

– Je bent in staat snel te kunnen reageren, je raakt niet snel in paniek en schrikt niet bij het zien van verwondingen.
– Je kunt goed in een team functioneren en bent een prettige teamgenoot.
– Je hebt een goede conditie en geen lichamelijke beperkingen waardoor je niet kunt knielen, tillen, lang kunt staan of lopen.
– Je spreekt en schrijft de Nederlandse taal goed.
– Je bent in het bezit van een geldig EHBO-diploma of bent bereid een EHBO-cursus bij het Rode Kruis Nijmegen te volgen.

Meer informatie: vrijwilligerswerk@rodekruisnijmegen.nl

Meld je aan als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar: aanmelden@rodekruisnijmegen.nl

Vermeld in deze mail je:
– Voornaam
– Achternaam
– Leeftijd
– Adresgegevens
– Wel of geen rijbewijs
– Geldig EHBO-diploma ja/nee

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Vrijwilliger