Wil jij de afdeling Nijmegen van het Rode Kruis steunen? Al met een paar uurtjes tijd kan jij iets betekenen voor het goede doel: namelijk als collectant!
Iedereen kan collectant worden. Kinderen onder de 16 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene collecteren.
Een collecteronde tijdens de collecteweek kost ongeveer 2 uur van je tijd. Je mag zelf bepalen op welk tijdstip en dag(en) je collecteert, zolang het maar tijdens de Nationale Collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis is. Het is wel aan te raden om tussen 18.00 en 20.30 uur op een doordeweekse dag of op zaterdag overdag te collecteren omdat je dan de meeste mensen thuis treft.

Coördinatoren

Om de collecte goed te laten verlopen, hebben we wijkcoördinatoren en een algemeen coördinator nodig. De tijdsinvestering als wijkcoördinator ligt vooral in maanden mei-juni. Als algemeen coördinator begin je al in januari-februari met de voorbereidingen.

De opbrengsten

Bij het Rode Kruis afdeling Nijmegen zijn er uitsluitend vrijwilligers. Dat geldt voor hulpverleners, bestuursleden, chauffeurs en iedere andere activiteit die wordt verricht. De opbrengsten van de collecte gaan dan ook volledig naar de hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis afdeling Nijmegen.

Meer informatie: vrijwilligerswerk@rodekruisnijmegen.nl

Direct aanmelden:

Meld je aan als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar: aanmelden@rodekruisnijmegen.nl

Vermeld in deze mail je:
– Voornaam
– Achternaam
– Leeftijd
– Adresgegevens
– Wel of geen rijbewijs
– Geldig EHBO-diploma ja/nee

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Collectant